Konst och Historia

Sevilla finns med på UNESCOs lista över världsarv med katedralen, Reales Alcazares (kungliga slottet) och Archivo de Indias (Amerikaarkivet). Men även utöver dessa är det historiska och konstnärliga arvet i staden enormt och en viktig del av dess identitet.

Romerska, visigotiska, islamska, judiska och kristna lämningar fyller staden samt gotisk, mudejar, renässans, barock, neoklassisk och modern arkitektur. Målarkonstens Velazquez, Murillo, Gonzalo de Bilbao, Carmen Laffon och Luis Gordillo var alla födda i Sevilla. Litteraturen och musiken har givit flertalet sevillafödda utövare nobelpris och internationell ryktbarhet (Vicente Aleixandre, Antonio Machado, Becquer, Turina och Quiroga). Sist men inte minst;  flamencon, som utnämdes till immateriellt världkultursarv i oktober 2010.

Visste du att två romerska kejsare föddes en halv mil från Sevilla? Besök på Italica, kejsarna Trajanus och Hadrianus födelseortsarv i Andalusien. Sevilla På Svenska kan erbjuda dig som är konst- och kulturintresserad en annorlunda resa i södra Spanien, som exempelvis:

  • Guidade turer i det arkeologiska Sevilla
  • Föreläsningar i spansk konsthistoria
  • Besök i ateljéer, gallerivisningar, poesiuppläsning, konserter och integrering i allt tänkbart som kan vara på gång i det sevillanska kulturlivet
  • Besök vid olika kulturmonument för en bredare och fördjupad kunskap

Alameda

Har du ett speciellt intresse inom kultur och konst förutom det du redan funnit  här, är du mer än välkommen att kontakta oss för att planera en resa utformad efter just dina önskemål!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s