Sevilla på kvällskvisten

Alameda de Hércules.

Sevilla är känt för sitt livliga nattliv och det kommer inte att göra dig besviken. Nattklubbar och barer ligger utspridda över hela staden, vid varje husknut. Det finns så många ställen att gå till att du knappast kommer att kunna besöka hälften utav dem.
Nya klubbar öppnar varje år och vill du komma in på inneställena gäller det att klä upp sig. Dörrvakterna går mycket på hur du klär dig och gå inte in i för stora grupper för då kan ni ha svårare att komma in.

Vår och sommar är den aboslut bästa tiden att gå ut på, utan tvekan. Då öppnar las terrazas, utomhusklubbar, där festen tas utomhus. Eftersom man äter middag vid elva går man eventuellt inte ut innan midnatt. Skulle man sedan vilja gå på nattklubb, öppnar de flesta inte förrän vid två och folket går inte dit förrän vid tre. En vanlig utekväll slutar omkring 6-7-tiden på morgonen, något vi svenskar inte är vana vid, det är vid denna tiden de flesta klubbar stänger. Och tro oss, man orkar! Det enda du behöver göra för att orka, är att sova den kända siestan.

Spanjorerna är både vana vid och älskar att spendera tid utomhus. Året runt ser man folk stå utanför barerna med sin Cruzcampo och uppslukade i heta konversationer. Man ser också många som tar med sig alkoholhaltiga drycker till gator och torg. Denna sensation kallar man botellón, ett typiskt ställe att göra detta på är Alameda de Hércules som är ett stort torg med restauranger och barer. Det har dock blivit svårare eftersom det kommit in mycket klagomål från grannarna mitt inne i stan. Men, längs floden och i parkerna samlas det ofta ungdomar för att både njuta av det soliga vädret och av sitt sällskap.

Man håller sig även utomhus mycket mer än vad vi gör i norr. Självklart underlättar vädret men även om det är kallare står man ute med sina vänner och låter barnen leka ute på gatan. Det som kan vara chockerande är att barnen ofta är uppe sent på natten. Men med 45 grader i skuggan eller mer under dagen är det kanske inte så konstigt att folk lever på kvällen. Gammal som ung.  Det är intressant i Spanien för alla går ut och umgås, man spenderar inte så mycket tid i hemmet som vi gör i Sverige. Barnfamiljer träffas ute, barnen springer omkring och leker medan de vuxna tar en öl. Något trevligt och annorlunda!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s