Costa de la Luz

Sevilla ligger ungefär en timme från kusten och de vackra stränderna in Cádiz och Huelva, vilket är tur eftersom det är en av de varmaste städerna på den iberiska halvön. Till denna kuststräcka, som kallas Costa de la Luz,  flyr många sevillanare under sommarmånaderna då temperaturen kan nå uppåt 45 grader (i skuggan!). Det är inte ovanligt att man har hus eller lägenhet nära stranden, hit åker man även på helgerna eller under Semana Santa.

Matalascañas.

Huelva

Alldeles bredvid Portugal och Algarvekusten hittar vi Huelva. Här kan man både besöka stränder och nationalparken Doñana, som gränsar tillsammans med Sevilla- och Cádizprovinserna.

Matalascañas – en strand precis vid Doñana och är en av de populäraste stränderna bland sevillanarna. Här finner vi en lång, vit sandstrand kantad med restauranger och barer. På vägen dit kan man stanna vid el Rocío, en vilda västernliknande by som är ett viktigt stopp för pilgrimsfärden  la Romería de El Rocío.

Mazagón – en av de mest turistiska stränderna i Huelva som passar perfekt som dagstripp under sommaren. Då det är mycket folk under sommaren kan det också vara värt att åka dit under vintern innan turistsäsongen satt igång ordentligt. Då kan man lugnt promenera längs stranden och njuta av solen.

Punta Umbría – som strand är den en av de mest vidsträckta i Huelva. Vattentemperaturen är behaglig och vågorna är inte för höga. Stranden sträcker sig från staden Punta Umbría och sedan genom ett område täckt av barrträd och sanddyner till en mer orörd strand. Här finns restauranger och barer för den som vill ta en paus från solandet.

Cádiz.

Cádiz

Cádiz är provinsen som ligger längst ned i söder och närmast Afrika. Här fortsätter Atlantkusten långa, vita stränder som sträcker sig mellan städerna Sanlúcar de Barrameda och Tarifa.

Chipiona – detta är en andra mest besökta stranden för sevillanare. Här kan man både bada och turista, den största fyren i Spanien ligger här och Nuestra Señora de  Reglabasilikan. Chipiona har en 7 km lång strand med fin, vit sand och som sägs (av chipionerna själva) ha helande krafter då den har höga jodnivåer.

El Puerto de Santa María – ännu en vacker by på Cádizkusten med mycket historia och vinodlings tradition. Här finns möjligheten att utforska byn, besöka en bodega, äta skaldjur och friterad fisk samtidigt som man njuter av kusten.

Bolonia – en strand som ligger vid Tarifa men fortfarande i Cadiz-provinsen. Vissa säger att denna strand är den bästa i hela Andalusien med sina böljande sanddyner och resterna av en gammal romersk stad. Vattnet är kristallklart och stranden är inte överbelamrad med människor. Vill man stanna över natten finns det även en camping.

Har man inte bil så finns det bussar som kan ta en till de närmsta stränderna. På detta sätt kan ni göra det som endast en dagstur och spendera hela dagen på stranden. Det bästa sättet att komma undan stadspulsen och hettan såsom sevillanarna själva gör det!

El Rocío.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s