Saluhallar och Marknader

Nu när priserna på grönsakerna höjs på grund av kylan här i söder är det kanske dags att istället packa resväskan och smaka på delikatesserna på plats? Här finns både isbergssallad (så det räcker och blir över) och nya smakupplevelser. Det är heller inte särskilt kallt, mer som svensk sommar.

Är man ute efter det färskaste färska så är det till saluhallarna och markaderna man ska ta sig. De öppnar normalt vid åtta-tiden och håller öppet fram till två, så man får passa på att göra den stora inhandlingen på förmiddagen. Såvida det inte är tapas man är ute efter, då kan det gå bra att besöka ett par saluhallar på eftermiddagen. Dock ej på söndagar, vilodagen.

Mercado de la Calle Feria

Det kan vara svårt att stanna på vägen upp längs Calle Feria med sina små butiker, caféer och ölställen, men stå ut och gå ända upp till Mercado de la Calle Feria. Detta är en av de äldsta saluhallarna i Sevilla och daterar ända tillbaka till 1700-talet. Här kan du köpa fisk och färska grönsaker, men även avnjuta tapas med en kall öl efter all shopping.

Mercado de la Encarnación

Om du ändå planerar att åka upp i Svamparna (Metropol Parasol), varför inte kombinera detta med en titt på marknaden precis under. Mercado de la Encarnación är den nyaste och mest moderna marknaden i stan och hit kan du gå för att köpa allt du kan tänkas behöva. Efteråt kan du antingen åka upp för utsikten eller åka ned för att ta dig en titt på de romerska ruiner man hittade då platsen byggdes ut.

Mercado del Arenal 

Tidigare både ett kloster och ett fängelse, vilket man fortfarande kan vittna på kakelt på dess fasad. Denna andalusiskt designade saluhall tar upp ett helt kvarter och anses både som funktionell och dekorativ. Här finns en blandning av gourmetmat, snabbmat och allergivänligmat, så en saluhall för alla!

Mercado Lonja del Barranco

Denna saluhall öppnades 2014 och är främst inriktad på gourmetmat och det finns 20 olika salustånd att välja mellan. Du hittar den i början av Trianabron och denna järnbyggnad var faktiskt inspirerad av Gustave Eiffel, från början sagt att den var designad av honom men det sägs vara ett rykte. Får ni inte sittplats inne så finns det en terass med utsikt över Guadalquivirfloden.

Mercado de Triana

Om du hade tänkt ta dig över floden för att besöka Triana med sin världsberömda keramik så får du inte missa denna marknad. Byggd på ruinerna från Castillo de San Jorge är detta en plats med olika stånd, barer och andalusisk kultur, även med en gammal teater och andra innovativa projekt. Detta är en upplevelse i sig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s