Gatukonst i Sevilla

Det är inte bara vackra byggnader och häpnadsväckande monument som finns runtom i Sevilla. Det alternativa och mer moderna Sevilla finns det också, ibland behöver man bara leta lite.

Mycket av den graffiti som kan ses i staden är inte olaglig, utan profesionella konstnärer och graffitimålare har anlitats av kommunen under de senaste åren. Många av väggmålningarna är skyddade och får inte målas över, trots detta har vissa amatörer satt sin prägel på konstverken.

2010 utfördes ett projekt,  Arte Para Todos (Konst För Alla), i Sevilla som förändrat området och stadsbilden i Polígono San Pablo, vid tågstationen Santa Justa. Här finns väggmålningar på fasaderna gjorda av 35 kända artister från världen över och som knöt samman målarna med grannarna. Detta initiativ finns att skåda än idag och är väl värt ett besök?

En annan plats att besöka för graffiti är områden runt busstationen Plaza de Armas och skateparken. Går man sedan ned längsmed Guadalquivirfloden, som är en härlig promenad i sig, finns det chans att se mer graffitiverk längs med murarna. Det är det enda stället där det är tillåtet att måla graffiti och är i konstant förändring. En blandning av natur och urbanisering.

Om du vill veta mer om gallerier och museum kan du hitta en lista över dem här eller bara kontakta oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s