Cykel i Sevilla – bra för hälsan, bra för miljön

Trots ett visst motstånd då cykelbanan påbörjades, är Sevilla nu en av de mest cykelvänliga städerna i världen. Det är inte bara det soliga vädret och det faktum att det finns 160 km cykelväg genom staden som lockar, men den sägs även vara den säkraste för cyklister i Spanien. Som cykelstad har Sevilla influerat andra städer runtom i landet att föredra detta alternativa trafiksystem. Även om spanjorerna kanske föredrar att ta bilen framför cykeln, så stoppar det inte oss andra från att cykla!


Men det  gäller att se upp! Strosar man runt och kikar på de fantastiska byggnaderna kan man lätt väckas från sitt dagdrömmande av plinget från en cykelklocka. Runt hela Sevilla finns ”carril bici” som är cykelbanor längsmed gångstråk som större vägar.

Vill man hyra cykel kan man göra det genom den offentliga cykeluthyrningstjänsten SEViciDet finns 2500 cyklar att välja mellan och 250 stationer runtom i staden ungefär var 300 meter där man både hämtar och lämnar cykeln. Cyklarna kan användas dygnet runt och är gratis att använda de första 30 minuterna. Man behöver fylla i ett formulär för ett år eller lösa ut per vecka genom att gå till närmaste SEVici station och betala en engångsavgift. Ett hett tips, om man är åt det snålare hållet, är att byta cykel var 30:e minut för att spara pengar men slösa tid.

Så på med hjälmen (eller inte) och utforska Andalusiens huvudstad!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s