Matresa i Andalusien med svensk kockskola

Sevilla på Svenska har tidigare anordnat en veckolång, exklusiv matresa i Spanien som går under namnet ”Smaka på Andalusien” tillsammans med elever som i andra året på Åsfjärdens utbildningscenters kockutbildning. Under veckan reste eleverna runt i Cádiz- och Sevillaprovinserna och lärde känna både dess städer och natur. Vi besökte bland annat ett familjeföretag som tillverkar ekologisk olivolja, en bondgård där eleverna fick göra sin egen fårost samt en traditionell sherrybodega i staden Jerez de la frontera.

Under två dagar fick eleverna även möjlighet att själva prova på att laga typiska andalusiska rätter. Första gången på besök i en typisk bergsby med tydliga moriska drag och sedan tillsammans med en av Spaniens allra främsta kockar i tapastaden Sevilla.

Ett annat mycket uppskattat inslag var när eleverna själva gick en introduktionskurs i att lära sig hur man skär pata negraskinka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s