Sevilla på sommaren – mycket mer än bara värme!

Att sommarsiestan i Sevilla är brännande het är enkel fakta! Men staden har mycket att erbjuda trots detta. Konstutställningar, klassisk musik, flamencoföreställningar, teater och en lång rad kulturella aktiviteter. Dessutom är det mycket annat som händer i staden när solen börjar dala.

Sevilla är en underbar stad för morgonpigga besökare. Luften är ännu sval och det är den bästa stunden på dygnet för att skåda ljusspelet i stadens äldre kvarter, kanske gör man något inköp på den lokala marknaden eller njuter av en lugn stund på något av de pittoreska små torgen.

När kvällen närmar sig blomstrar Sevilla i sin fulla prakt. Temperaturen sjunker och gatorna fylls av liv igen efter dagens stillastående klimat. Sevillabor från alla kvarter flockas vid stråken kring floden Guadalquivir eller någon av alla de nya parker som rests under de senaste decennierna. Här möts man och promenerar under en spektakulär röd himmel. Andra söker sig kanske till en mysig uteservering för en uppfriskande drink i gott sällskap. Kvällen är ännu ung…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s