Feria de Abril i Sevilla

Våren är en underbar tid i Sevilla. Apelsinträden blommar och hela staden doftar, värmen har ännu inte nått sitt mest extrema och …

Det är fest!

Semana Santa (”heliga veckan”, motsvarigheten till den svenska påsken) i Sevilla är en tid som kantas av katolska hyllningsceremonier för att visa fromhet, gudfruktighet och tillgivenhet till Jesus och de olika Mariaikonerna. Folk från hela Spanien reser till Sevilla för att se processionerna, där tusentals människor deltar i varje tåg. Som ikonbärare från något av de många brödraskapen eller som åskådare av dessa imponerande skådespel.

toro y torero

Tarde de toros

Ett par veckor senare äger La Feria de Abril rum. Detta innebär tjurfäktning i den legendariska arenan ”La Maestranza” och den minst lika berömda folkfesten i området ”el Real”, där ca tolv tusen stånd dekoreras och inreds med bar och dansgolv där folk umgås, sjunger, dansar, äter och dricker under en veckas tid. Det hela började för hundrafemtio år sedan som en häst- och boskapsmässa och delar av detta ser man fortfarande spår av i form av hästar, droskor och feriaklädda ryttare som rider runt las casetas (stånden/festtälten) på gatorna och torgen i det enorma feriaområdet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s